Dzisiaj przedstawiam Wam kolejną sałatkę. Tak już chyba będzie, że w poniedziałki zawsze trochę bardziej lekko, po weekendzie. Nawet ładnie mi się zarymowało. Zapraszam – sałatka z kurczakiem.
Sałatka z kurczakiem, serem pleśniowym i winogronami
Przyrządzenie:
Piersi z kurczaka należy upiec w zamkniętym naczyniu żaroodpornym, 190C około 30 minut. Wcześniej należy je doprawić „po swojemu”. Dzisiaj upiekłam je uprzednio natarte solą, czosnkiem, pomidorami z puszki i papryczką chilli.
Na talerzu ułóż porwaną sałatę lodową, rukolę i pokrojonego wystygniętego kurczaka. Ser pokrój w kostkę, a winogrona w ćwiartki (jeśli są pestki to usuwamy). Posyp sałatkę uprażonymi orzeszkami nerkowca (pasują też orzechy włoskie lub pecan).
Łyżkę miodu zmieszaj z łyżką musztardy i łyżką oliwy. Polej sałatkę.