29 sty 2015
Zimowe menu w Le Victoria Brasserie Moderne
Restauracja Le Victoria Brasserie Moderne zaprasza na nowe doznania kulinarne. Tym razem kulinarna podróż smaków rozpoczyna się z Zimowym Noworocznym Menu. Nowe sezonowe menu jest dostępne w restauracji od 14 stycznia 2015 roku. Menu zostało przygotowane przez Szefa kuchni, Macieja Majewskiego na podstawie Jego autorskiej koncepcji. Miałam tę ogromną przyjemność i uczestniczyłam w spotkaniu degustacyjnym nowego zimowego menu. Kochani – z największym przekonaniem – polecam i zapraszam do restauracji.
W tym sezonie, szef kuchni przygotował bogate menu pełne zimowych polskich specjałów, oparte na najlepszych produktach sezonowych. Nowe menu w Le Victoria Brasserie Moderne reprezentuje ciekawe połączenie francuskiej i polskiej kuchni odzwierciedlone w kreatywnych kompozycjach szefa. Szef kuchni rekomenduje szeroki wybór dań flagowych, wśród których są: lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax podawany z ikrą z łososia, filet z sandacza serwowany z risotto z pęczaka, małżami i sosem grzybowym, filet jagnięcy confit z purée z topinamburu i jarmużem, jak również organiczna pierś z kurczaka, z dodatkiem rzepy i grzybów.
Jeśli doceniacie wykwintną kuchnię, która jednocześnie zapewnia minimalną ilość kalorii restauracja poleca dania „De-Light” dostępne w Menu. Wśród rekomendowanych propozycji Szefa kuchni znajduje się m.in. filet z łososia, podawany z purée z dyni, cykorią i pomarańczą w akompaniamencie chrupiącego ryżu.
Bogaty wybór deserów umili Wam kochani długie zimowe wieczory. Wśród propozycji polecane jest szczególnie carpaccio z ananasa, podawane w akompaniamenice estragonu i sorbetu z trawy cytrynowej czy też karmelowy custard z solonym masłem. W ofercie znajduje się również ciekawy wybór francuskich tradycyjnych Parisienne i orzeźwiających sorbetów.
Zimowe Noworoczne Menu w Le Victoria Brasserie Moderne zawiera również wybór dań “Les cocottes”, podawanych w tradycyjnych francuskich naczyniach cocottes. Wśród propozycji restauracji znajdziecie: wolno gotowane policzki wieprzowe z zimowymi warzywami oraz purée z chrzanem, kurczaka po normandzku podawanego z jabłkowym cydrem lubelskim oraz spätzle czy też duszoną łopatkę jagnięcą z czarnymi kurkami i dyniowym Gnocchi.
Wśród propozycji „Nos ardoises” restauracja poleca między innymi stek Rib Eye z 28-dniowej wołowiny, który podawany jest z frytkami w asortymencie sałat z sosem vinaigrette i sosem pieprzowo-serowym.
Menu Le Victoria Brasserie Moderne tworzone jest z pasją. Dania według koncepcji Szefa kuchni Macieja Majewskiego są wynikiem jego kulinarnych pasji i zaangażowania. Menu w restauracji oparte jest na najlepszej jakości sezonowych produktach, pochodzących od naszych polskich sprawdzonych dostawców. Zimowe Menu to nie tylko bogactwo smaków i kreatywne kompozycje szefa kuchni, lecz również odżywcze, zbilansowane dania dla idealnej równowagi gości restauracji.
Osoby bezglutenowe oraz wegetarianie również znajdą ciekawe propozycje w Le Victoria Brasserie Moderne w tym sezonie. Zapraszam Was kochani na bogactwo francuskich i polskich smaków zimy w restauracji.
ul. Królewska 11, Warszawa
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Formy do pieczenia tortów mogą mieć różne wielkości i być wykonane z różnych materiałów. Wysokiej jakości tortownica to gwarancja udanego wypieku, niezależnie od rodzaju przygotowywanego ciasta. Czym warto się kierować przy wyborze odpowiedniej foremki do ciasta? Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Rodzaje foremek do ciasta Wybierając odpowiednią formę do pieczenia ciasta, warto się zastanowić, […]