12 lut 2013
Nazwa mojego bloga to czosnekwpomidorach – uważam, że to połączenie składników jest zawsze bezbłędne. Mnóstwo dań mogę przyrządzić z tym zestawieniem i zawsze wychodzą boskie. Prawie w każdym przeze mnie przygotowanym posiłku znaleźć można czosnek, jest to dla mnie warzywo/przyprawa niezbędna do tego aby wydobyć doskonałość smaku. Staram się również gotować lekko, z jak najmniejszą ilością tłuszczu i niepotrzebnych dodatków, jak. np. śmietana, masło itd..Dzisiaj przygotowałam danie, które proponuję podawać jako przystawkę. Ja „wymyśliłam” ten przepis w trakcie wakacji w Hiszpanii. Zamówiłam na przystawkę zapiekane bakłażany w pomidorach. Sądzę, że idealnie udało mi się odtworzyć smak tego przysmaku po powrocie do domu. Przygotowuje się je błyskawicznie i dla tych, którzy tak jak ja lubią smak czosnku i śródziemnomorskich przypraw, sądzę, że będzie to przystawka idealna.
Plastry bakłażana
Zarumienione bakłażany
Zawinięte plastry bakłażana
Roladki polane sosem
Zapiekane bakłażany
Smacznego
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]
Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]