5 mar 2013
Na pewno wszyscy zauważyli, że piękny dzień dzisiaj był, wiosna zbliża się wielkimi krokami! Hurra, nie mogę się już doczekać aż będę mogła całe dnie spędzać z dziećmi na dworze i słoneczku. Uwielbiam śniadania na tarasie, zacznie się sezon grillowy. Z tym pierwszym powiewem wiosny postanowiłam przygotować własnie coś na grilla. Oczywiście dzisiejsze szaszłyki z kurczaka przyrządziłam na grillu elektrycznym, jednak jak tylko zrobi się cieplej- polecam je na tradycyjnego grilla. Tymczasem możesz je również przyrządzić na patelni grillowej lub beztłuszczowej. Sosy są doprawione na ostro, jeśli wolisz dodaj mniej pikantnych składników. Najlepiej też kurczaka zamarynować dzień wcześniej- doskonale przejdzie bogactwem smaków.
Szaszłyki z kurczaka z dwoma sosami
Szaszłyki z kurczaka z dwoma sosami
W ramach kampanii „To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja”, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Cristinę Catese i Sebastiana Krauzowicza. Gotowaliśmy same pyszności z drobiem. Moim faworytem został przepis na ravioli z ragout z kaczki, autorstwa Cristiny. W tym wpisie Wam go prezentuję i bardzo polecam przygotować go w domu. Gwarantuję, […]
Nie da się ukryć, że wielkimi krokami zbliża się zima i dni stają się coraz bardziej chłodne. W taką pogodę najlepiej zjeść gorącą rozgrzewającą zupę. Na pomysł na ten przepis wpadłam zastanawiając się z czym i w jakiej potrawie mogłabym wykorzystać którąś z past Wawrzyniec. A pomysłów miałam mnóstwo! Wszystkie cztery smaki są super inspirujące […]