6 cze 2013
Śródziemnomorski kurczak z orzechami nerkowca
Marzę o wakacjach! O ciepłym klimacie, świecącym słońcu, plaży z drobniutkim piaskiem, falach morza lub oceanu, o zapachu olejku do opalania… o tym wszystkim czego w najbliższym czasie na pewno nie ujrzę i nie doświadczę.. Jeśli nie będzie takiego wyjazdu to niech ta pogoda u nas się w końcu zmieni! U mnie za oknem nic tylko pada i pada..
Aby przybliżyć sobie klimat wakacyjny, postanowiłam przyrządzić kurczaka po śródziemnomorsku – z dodatkiem czosnku, suszonych na słońcu pomidorów, papryki, oliwek, rozmarynu… a to wszystko w jednym garnku. Banalnie proste i bajecznie pyszne!
W ramach kampanii „To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja”, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Cristinę Catese i Sebastiana Krauzowicza. Gotowaliśmy same pyszności z drobiem. Moim faworytem został przepis na ravioli z ragout z kaczki, autorstwa Cristiny. W tym wpisie Wam go prezentuję i bardzo polecam przygotować go w domu. Gwarantuję, […]
Nie da się ukryć, że wielkimi krokami zbliża się zima i dni stają się coraz bardziej chłodne. W taką pogodę najlepiej zjeść gorącą rozgrzewającą zupę. Na pomysł na ten przepis wpadłam zastanawiając się z czym i w jakiej potrawie mogłabym wykorzystać którąś z past Wawrzyniec. A pomysłów miałam mnóstwo! Wszystkie cztery smaki są super inspirujące […]