18 sty 2015
Po moim ostatnim sukcesie sernikowym postanowiłam przygotować kolejną wariację na jego temat. Sernik mango? Czemu nie? Do uzyskania smaku użyłam soku mango Sunquick. Na co dzień u pijemy go z wodą – moje dzieci go uwielbiają. Wykorzystanie soku się bardzo dobrym pomysłem, do ciasta nie musiałam w ogóle dodawać cukru. Dolej go tyle ile uważasz – sprawdzaj smak i słodkość podczas mieszania z serem. Ser biały, sok z mango, orzechy brazylijskie i polewa czekoladowa – pyszności!
PRZYRZĄDZENIE:
Twaróg zmiksuj z jajkami i szczyptą soli.
Dolej sok z mango i bardzo dokładnie wszystko razem zmiksuj. Dodaj orzechy i raz jeszcze dokładnie wymieszaj.
Masę serową wlej do wysmarowanej masłem formy.
Naczynie z sernikiem wstaw do drugiego większego, wypełnionego wodą. Sernik mango piecz 40 minut w piekarniku nastawionym na 180 stopni. Po tym czasie ciasto powinno odstać 12 godzin.
Czekoladę rozpuść w naczyniu postanowionym nad gotującą się wodą. Wysmaruj górę sernika.
Smacznego.
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Formy do pieczenia tortów mogą mieć różne wielkości i być wykonane z różnych materiałów. Wysokiej jakości tortownica to gwarancja udanego wypieku, niezależnie od rodzaju przygotowywanego ciasta. Czym warto się kierować przy wyborze odpowiedniej foremki do ciasta? Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Rodzaje foremek do ciasta Wybierając odpowiednią formę do pieczenia ciasta, warto się zastanowić, […]