18 lip 2013
Schab faszerowany w sosie z podgrzybków
Wygrałam ostatnio książkę „Smakując Toskanię” Beth Elon. Przyznam, że nie przeczytałam jeszcze całej, ze względu na brak czasu oczywiście. Jest fajna, strasznie mnie wciąga, ale wywołuje też we mnie uczucie niedosytu… Nie chodzi mi zupełnie o to, że coś nie tak jest z książką, ale czytając ją myślę o moich marzeniach i jakoś nostalgiczne myśli mnie nachodzą.
Tak strasznie chciałabym mieć swoją „klimatyczną” rodzinną restaurację, że jak czytam o włoskich rodzinnych knajpach we Włoszech to oczywiście cieszy mnie to ogromnie, ale z drugiej strony mam poczucie, że nie mam tego i pewnie dłuuugo mieć nie będę… I przychodzą smutki i refleksje… Ja mam już nawet miejsce, wystrój, prawie menu mojej restauracji. Mam nadzieję, że moje „bujanie w obłokach” kiedyś zmieni się w rzeczywistość. Trzymajcie kciuki!
Danie, które dzisiaj Wam zaprezentuję to przepis właśnie z książki „Smakując Toskanię”. Pyszny schab, który podałam z sałatką z rukoli, pomidorem i kozim serkiem.
Zaczynam pisać ten post i uśmiecham się sama do siebie… Będzie to wpis o fantastycznym spotkaniu, ze wspaniałymi ludźmi, w ukochanym przeze mnie studiu kulinarnym. Z pysznymi potrawami, serami i winem w tle. Brzmi jakby idealnie, prawda? Otóż zapraszam Was serdecznie na relację z warsztatów kulinarnych z Franke, które odbyły się w Smolna8Studio. Kilka blogerek […]
Jak ja dawno nic tu dla Was nie ugotowałam! Ostatnio gotuję tylko dla rodziny, mega standardowe przepisy i przyznaję, że się trochę rozleniwiłam. Dzieci poprosiły mnie o pierożki ze szpinakiem, dlatego pomyślałam, że przyrządzę ravioli ze szpinakiem, boczkiem i serkiem śmietankowym. Podałam je z ultra prostym sosem: masło, orzeszki pinii i szczypiorek. Wszyscy zajadali się […]