28 lip 2015
Nie miałam w planach pisania tutaj tego przepisu, ale po zrobieniu kilku fotek telefonem, zobaczyłam, że fajnie wyszły i wzięłam w rękę aparat. Na szybko (jak zawsze zresztą) strzeliłam kolejne i zabrałam się za jedzenie mojej kolacji. Sałatka z wędzonym pstrągiem wyszła mega i tym bardziej utwierdziłam się w tym, że muszę podzielić się z Wami przepisem.
Z wierzchu sałaty lodowej zdejmij kilka liści i wyrzuć. Resztę porwij palcami na mniejsze kawałki i ułóż na talerzach.
Rukolę umyj i osusz i dodaj do sałaty lodowej. Delikatnie wymieszaj obie sałaty.
Dojrzałe pomidory umyj i pokrój w kostkę. Jeśli Ci się chce to uprzednio sparz wrzątkiem i zdejmij skórkę. Nie zawsze to robię, w zależności od gatunku pomidorów.
Z wędzonych pstrągów wyjmij mięso i kawałki połóż na pomidorach.
Kalarepy obierz, pokrój w słupki i także dodaj do sałatek.
Łyżeczką połóż także miękki serek kozi.
Orzeszki pinii upraż na suchej patelni. Ostudź i posyp nimi sałatki.
Na górze każdej sałatki posyp także grubo posiekane listki świeżej kolendry.
Całość polej olejem lnianym, posyp solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Smacznego
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]
Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]