20 lut 2013
Przepis na sajgonki z krewetkami powstał po wizycie u mojego przyjaciela, gdzie Jego koleżanka Tajka przygotowała przepyszne sajgonki. Byłam co prawda wtedy w ciąży i miałam trochę większy apetyt, ale zjadłam ich naprawdę dużo i sądzę, że to nie tylko zasługa mojego „błogosławionego stanu” (zawsze bawi mnie to określenie). Tamte zrobione były z mielonym mięsem wieprzowym – takie też już przygotowywałam w domu i były pyszne, dzisiaj jednak chciałam coś zmienić i zrobiłam sajgonki z krewetkami.
Sajgonki z krewetkami
Składniki na sajgonki
Smażone krewetki
Przygotowanie sajgonek
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Dawno nie było tutaj przepisu na żadną rybę, zatem tym razem zapraszam na śledzie. Zależało mi, aby danie było pyszne i kolorowe i już samym wyglądem zachęcało do zjedzenia. W ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie przygotowałam śledzie smażone w boczku na pieczonych ziemniakach w towarzystwie papryczek pimientos de padron i sosu z kolendry. […]