23 maj 2013
Polędwiczki wieprzowe w sosie z truflami i szparagi w szynce parmeńskiej z suszonymi pomidorami i fetą
Dzisiaj nadszedł ten wspaniały dzień i postanowiłam otworzyć przepiękny słoiczek z czarnymi truflami! Nabyłam go już jakiś czas temu, ale szkoda mi go było otworzyć, po prostu sobie na niego patrzyłam i podziwiałam piękno całych czarnych trufli. Dzisiaj został otwarty i wydobył się z niego cudowny zapach – uwielbiam zapach trufli, nie mówiąc o ich smaku…
Jeśli nie wiecie gdzie zakupić trufle, moja podpowiedź: http://trufle-sklep.pl/pl/c/Trufle-czarne/26
Trufle połączyłam z polędwiczkami wieprzowymi, a jako dodatek idealnie komponują się z nimi zielone szparagi. Dzisiaj, korzystając z rady mojej przyjaciółki – zawinęłam je z szynką parmeńską i cebulką dymką (cebulka to nowość dla mnie i muszę przyznać, że znakomicie dopasowana) oraz z serem feta. Posypałam je suszonymi pomidorkami… cud miód!
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Dawno nie było tutaj przepisu na żadną rybę, zatem tym razem zapraszam na śledzie. Zależało mi, aby danie było pyszne i kolorowe i już samym wyglądem zachęcało do zjedzenia. W ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie przygotowałam śledzie smażone w boczku na pieczonych ziemniakach w towarzystwie papryczek pimientos de padron i sosu z kolendry. […]