Pizza neapolitańska to według mnie najpyszniejsza włoska pizza. Trzeba troszkę poczekać, aż ciasto będzie gotowe do pieczenia, ale jej wyjątkowy smak jest tego wart. O pizzy i jej rodzajach przeczytacie więcej na stronie Wikipedii, a ja zapraszam po mój przepis i na wspólne gotowanie.
Czytaj więcej
Pizza z mąki z ciecierzycy jest moim ostatnim odkryciem. Wcześniej nie pomyślałam o tym, że z tej mąki da się przygotować ciasto na pizzę. A można i jest bardzo pyszna. Dodałam dużo ziół i jej smak wyszedł super. Dodatki możecie oczywiście wykorzystać jakie tylko chcecie. Ja postawiłam na świeże warzywa i szynkę parmeńską.
To będzie ostatni już niestety przepis biorący udział w konkursie Szwajcarskie Inspiracje, którego organizatorem jest Victorinox. Napisałam niestety, bo do akcji można zgłosić jedynie 3 przepisy, a tak się „wkręciłam” w smaki Szwajcarii, że chętnie przygotowałabym jeszcze kilka szwajcarskich wariacji.
Uwielbiam pizzę! Taką na cieniutkim chrupiącym cieście – prawdziwą włoską. Ważne też są dodatki. Muszą być wysokiej jakości i istotne jest, aby były dobrze ze sobą skomponowane. W kuchni nie lubię nudy, dlatego dzisiaj postanowiłam przyrządzić nie jedną pizzę, a wiele wersji mini.
Włoska pizza i relacja z warsztatów fotografii kulinarnej – konkurs „Almette” Od męża mojego dostałam na 30. urodziny super cudowny aparat fotograficzny, o jakim dawno marzyłam! Robiłam wszystko, co w mojej mocy, żeby kompakt, na którym pracowałam do tej pory, potrafił wydobyć kolory, smak i zapach potraw, które przyrządzam. Zdjęcia pizzy, o której dzisiaj będzie […]
To, że ja od dzisiaj postanowiłam trochę dietetycznie jadać, to nie znaczy, że moje dziecko ma przez to cierpieć:) Dla Stasia dzisiaj jest pyszna pizza. Muszę przyznać, że nie mogłam się oprzeć i maleńki kawałeczek spróbowałam. I to był niestety błąd, bo jest przepyszna, tylko narobiłam sobie smaka. Pizzę przygotowuje się naprawdę bardzo łatwo. Nie […]
With Google+ plugin by Geoff Janes