16 kwi 2013
To jeden z moich najbardziej ulubionych i chyba najpyszniejszych przepisów. Składniki są super zdrowe, a pasta pomidorowa idealnie się z nimi komponuje. Moja rodzina za nimi przepada. Nie ukrywam, że wymagają trochę pracy, ale warto, bo są wyjątkowe. Papryki faszerowane mięsem mielonym i kaszą gryczaną.
Papryki faszerowane mięsem mielonym i kaszą gryczaną
Papryki faszerowane mięsem mielonym i kaszą gryczaną
Papryki faszerowane mięsem mielonym i kaszą gryczaną
Papryki faszerowane mięsem mielonym i kaszą gryczaną
Jak można w ciekawy sposób przygotować rybę z gatunku flądrowatych? Dzisiaj w ramach mojego udziału w projekcie Naturalnie Bałtyckie po raz kolejny zmierzyłam się z gładzicą. Smażona gładzica w serowej chrupiącej panierce, zaserwowana na kremowej kaszy jęczmiennej z kurkami i ziołami – to moja propozycja na dzisiaj. Powstało pyszne i spójne danie, z którego, nie […]
W moich wcześniejszych postach pisałam o Projekcie Naturalnie Bałtyckie. Był turbot, teraz pora na przepis na szprotki. Nie bez powodu publikuję go dzisiaj, ponieważ dzień 21 listopada został ustanowiony Światowym Dniem Rybołówstwa. To święto zostało uchwalone, aby uświadomić ludziom, że zasoby naszych jezior, rzek i mórz są ograniczone. Jeśli nadal chcemy łowić ryby, musimy robić […]