14 paź 2013
Pappardelline z cytryną i pieprzem w sosie pomidorowym z omułkami
Weekend miałam wspaniały! 13 września, co prawda miałam swoje 30.- ste urodziny, ale dopiero w minioną sobotę mogłam je zorganizować. Nie mamy prawie żadnych wolnych weekendów, nasz grafik jest zawsze mocno napięty. Udało się i było cudownie. Po raz kolejny przekonałam się, że mam wyjątkowych przyjaciół. W ogóle super, że ich mam i wcale nie jest ich tak niewielu. Dziękuję. To był nadzwyczajny wieczór. Przyznam też, że dopiero teraz powoli „dochodzę do siebie” i postanowiłam coś jednak napisać po kilkudniowej przerwie.
Pozostaję w temacie makaronów. Tym razem użyłam kupionego – znalazłam pappardelline z cytryną i pieprzem. Pyszny. Idealnie do niego pasują wszelkie owoce morza. Proponuję omułki. Szybka i prosta potrawa. Bezbłędnie smaczna.
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]