10 mar 2014
Trzecia przystawka, którą przygotowałam podczas Festiwalu Kuchni Włoskiej w E.Leclerc w Radomiu, to Coste di sedano farcite – nadziewany seler naciowy.
Kochani wierzcie mi, że ta przystawka jest przepyszna.
Wszyscy, bez wyjątku, którzy próbowali nadziewanego selera, byli tego zdania. Większość zaskoczona smakiem, ale oczywiście pozytywnie. Spróbujcie tego w domu i proszę napiszcie czy Wam smakowało. Jestem przekonana, że tak.
Seler naciowy nadziewany pastą serową
Przyrządzenie:
Gorgonzolę roztop w rondelku. Odstaw z ognia, dodaj serek mascarpone oraz dolej tyle mleka, aby otrzymać gęstą, kremową masę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, sól i świeżo zmielony pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Przykryj miskę i odstaw do lodówki na godzinę, aby masa się schłodziła.
Łodygi selera naciowego umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Obierz z włókien i przetnij je na pół.
Napełniaj selera nadzieniem serowym. Posyp natką pietruszki i szczypiorkiem i podawaj. Możesz je pposypać także uprażonymi posiekanymi orzechami włoskimi.
Smacznego
Nadziewany seler naciowy
Nadziewany seler naciowy
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]
Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]