23 paź 2013
Muszle makaronowe w sosie pomidorowo – winnym z kurzą wątróbką
Muszle makaronowe (conchiglioni) przeważnie nadziewa się, a później zapieka z jakimś sosem. Dzisiaj postanowiłam podać je nie zapieczone, aby pokazać, że takie wykorzystanie tego wyjątkowego makaronu jest równie ciekawe. Sos z kurzą wątróbką, boczkiem, świeżą szałwią i natką pietruszki, jako dodatek okazał się strzałem w dziesiątkę!
Przepis ten to moja kolejna (już czwarta) propozycja do konkursu dla blogerów „Makaronowe inspiracje Lubelli”.
Zapraszam serdecznie.
W ramach kampanii „To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja”, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Cristinę Catese i Sebastiana Krauzowicza. Gotowaliśmy same pyszności z drobiem. Moim faworytem został przepis na ravioli z ragout z kaczki, autorstwa Cristiny. W tym wpisie Wam go prezentuję i bardzo polecam przygotować go w domu. Gwarantuję, […]
Nie da się ukryć, że wielkimi krokami zbliża się zima i dni stają się coraz bardziej chłodne. W taką pogodę najlepiej zjeść gorącą rozgrzewającą zupę. Na pomysł na ten przepis wpadłam zastanawiając się z czym i w jakiej potrawie mogłabym wykorzystać którąś z past Wawrzyniec. A pomysłów miałam mnóstwo! Wszystkie cztery smaki są super inspirujące […]