11 lis 2014
Niesamowicie dumna jestem z tego przepisu! Przyznam, że nie krótko zastanawiałam się nad utworzeniem wyjątkowego dania na konkurs z Czanieckimi Makaronami. Bardzo zależało mi na tym, aby było niebanalne, pyszne i piękne. Będzie przepis na małże św. Jakuba.Makaron, który przeważnie używamy do zup, postanowiłam wykorzystać w wersji francuskiej – z małżami św. Jakuba. Przepis okazał się super pomysłem. Danie wyszło obłędnie pyszne, a jego wygląd sprawił, że w trakcie robienia zdjęć, aż trzęsłam się z zadowolenia, że za chwilę będę je konsumować. Bardzo serdecznie zapraszam Was na mój pomysł z wykorzystaniem makaronu Czanieckiego niteczka.
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]