19 lut 2013
Wczoraj była lekka sałatka, dzisiaj ugotowałam nieco „ciężej”, ale równie przepysznie. Coś specjalnego dla mojego męża. Marcin jest amatorem wszelkich makaronów. W Jego menu mogłyby znajdować się tylko: makarony, schabowy z kapustą zasmażaną i obowiązkowo ziemniaczanym puree oraz na deser pączki. Nie jest zbyt trudnym domownikiem do wyżywienia. Ten makaron ze szpinakiem i gorgonzolą zaczęłam przyrządzać razem z moją siostrą oraz przyjaciółką podczas wspólnych babskich, wesołych wieczorów, jak mieszkałam jeszcze na Ursynowie. Potem do naszego grona dołączył Marcin i również stał się fanem tego dania. Jestem pewna, że każdy kto go spróbuje przyzna mi rację, że jest doskonały w smaku i jednocześnie w prostocie wykonania.
Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą
Szpinak z gorgonzolą
Sos do makaronu
Makaron z boczkiem, szpinakiem i gorgonzolą
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]