20 maj 2013
Makaron ze szparagami i szynką parmeńską
Mam nadzieję, że nie macie jeszcze dosyć makaronów. Te, które Wam proponuję, nie mogą się znudzić. Każdy z nich jest naprawdę doskonały i niepowtarzalny. To kolejna, pyszna propozycja – campanelle (od Ciao Bella) z serkiem ricotta, zielonymi szparagami, szynką parmeńską i suszonymi pomidorami. Szybka sprawa, która zostawia w ustach doskonałe połączenie smaków. I po raz kolejny są szparagi, uwielbiam je, a niedługo ich nie będzie, dlatego korzystam z tych pięknych dni.
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]