28 cze 2013
Makaron z zielonym pesto, serkiem kozim i szynką parmeńską
I kolejny brzydki weekend się niestety zapowiada… Czy może wreszcie nadejść piękna wiosna a za chwilę lato? Aż nie chcę mi się dzisiaj za wiele pisać. Zrekompensuję Wam to doskonałym daniem. Nie miałam pomysłu na obiad, postanowiłam przyrządzić makaron z czymś co akurat mam w domu i w lodówce. Wyszło coś naprawdę wyjątkowego… zastanawiałam się nawet czy to dobry pomysł żeby się tym przepisem z Wami dzielić, powinnam go chyba opatentować, zatrzymać dla siebie tak idealne połączenie smaków. Jednak potrzeba pisania i obdarowywania Was pysznościami wygrała.
Zapraszam bardzo.
Jak wspaniale, że możemy już jeść kolacje na tarasie! Piękna pogoda rozbudza wyobraźnię i kolejny mój przepis z Naturalnie Bałtyckie jest w stylu śródziemnomorskich wakacji. Przygotowałam makaron ze szprotkami bałtyckimi, pomidorami, kaparami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Jeśli nie uda Ci się kupić świeżych szprotek, śmiało możesz użyć podwędzanych w oleju, z puszki. Również […]
Projekt Naturalnie Bałtyckie i kolejny pomysł na przepis z rybą bałtycką. Tym razem stornia czyli inaczej mówiąc flądra. W tym poście pokażę Wam jak przygotować makaron z flądrą i domowym zielonym pesto, ale zanim będzie przepis, sprawdźcie jak można odróżnić flądrę od turbota. Nie jest to prosta sprawa, ale jest kilka cech charakterystycznych obu tych […]