3 kwi 2013
Zazwyczaj zupy kremy zawierają takie dodatki zagęszczające jak np. ziemniaki, mąka, śmietana. Moja zupa jest super zdrowa i nie ma żadnych „niepotrzebnych” składników. A do tego jest oczywiście pyszna. Zapraszam na krem ze szpinaku.
Do zupy potrzebny będzie wywar mięsny. Możesz zawsze użyć takiego z kostki. Proponuję Ci jednak, zwłaszcza jeśli dość często gotujesz lub masz małe dzieci, którym trzeba przyrządzić zupkę – samemu raz na 1 – 2 tygodnie ugotować wielki gar rosołu. Porozlewaj wywar do małych pudełek (0,5 l, 0,75 l, 1 l) i zamroź. Potem, gdy jest potrzebny, rozmrażasz w moment i gotowe. Warzywa (marchew, seler, pietruszka) możesz zamrozić w wywarze (ja takiego używam do zupek dla moich dziewczynek). Z mięsa natomiast można zrobić farsz na pierogi, pulpety, kotlety, – które też, rzecz jasna, można zamrozić.
Tymczasem zapraszam na zupę.
Zupa krem ze szpinaku
Zupa krem ze szpinaku
Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]
Jest lato, sezon na cukinię, więc trzeba przygotować faszerowane kwiaty cukinii. Mam tą wielką przyjemność, że mam super sąsiadów, którzy mają warzywne ogródki. Właśnie od nich dostałam między innymi kwiaty cukinii, których ze świeczką szukać na radomskich targach. Ten przepis jest dosyć prosty, a jego efekt wspaniały. Jeśli tylko macie opcję na kwiaty cukinii, koniecznie […]