3 sie 2016
Moi mili, to danie to absolutny hit! Czy pomyślelibyście, że smażona bądź grillowana sałata rzymska może być smaczna? Że w ogóle można przygotować takie danie? Otóż można, a nawet trzeba, bo ta potrawa z pewnością zadowoli niejednego fana dobrego jedzenia. Chrupka sałata, która po grillowaniu nabrała jeszcze fajniejszego smaku. Podana z sosem miętowo – musztardowym rozwaliła mnie na łopatki. W 15 minut mamy pyszną, warzywną i lekką potrawę.
Grillowana sałata z sosem miętowo – musztardowym
Listki mięty, musztardę, ocet, żółtka i oliwę z oliwek zmiksuj blenderem. Posól do smaku. Na koniec dolej wodę, aby sos nie był zbyt gęsty.
Umyte sałaty przekrój na połówki. Połóż je na rozgrzaną patelnię grillową z niewielką ilością oliwy z oliwek i smaż z dwóch stron, aż się zarumienią. Delikatnie posól.
Połówki sałat przekrój na pół i połóż na talerzach. Polej sosem miętowo – musztardowym.
Grillowana sałata z sosem miętowo – musztardowym
Grillowana rzymska sałata z sosem miętowo – musztardowym
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Formy do pieczenia tortów mogą mieć różne wielkości i być wykonane z różnych materiałów. Wysokiej jakości tortownica to gwarancja udanego wypieku, niezależnie od rodzaju przygotowywanego ciasta. Czym warto się kierować przy wyborze odpowiedniej foremki do ciasta? Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Rodzaje foremek do ciasta Wybierając odpowiednią formę do pieczenia ciasta, warto się zastanowić, […]