14 sie 2013
Faszerowane pstrągi duszone w winie podane z warzywną zapiekanką
Nic się u mnie nie zmieniło. Najbardziej lubię jeść ryby i owoce morza.
Jak Wam ostatnio pisałam, mam to szczęście i znalazłam miejsce w Radomiu, gdzie kilka razy w tygodniu są świeżutkie ryby. Tym razem wybrałam pstrągi.
Postanowiłam przyrządzić je nieco inaczej niż zwykle. Przygotowałam farsz ze strartego parmezanu i posiekanej natki pietruszki. Owinęłam je szynką parmeńską, krótko przysmażyłam, a później dusiłam pod przykryciem w białym winie. Smaki włoskie. Było pysznie. Do pstrągów dzisiaj proponuję zapiekankę z warzyw: ziemniaki, czarna rzodkiew, pieczarki, oliwa z oliwek i świeże oregano.
Zapraszam na super obiad.
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]