12 lut 2013
Miałam już dzisiaj nie pisać. Na pewno nie będę pisała kilka razy dziennie, nawet nie codziennie. Dzisiaj mam jednak możliwość więc ją wykorzystałam. Wykorzystałam też sos, którego użyłam do zapiekanych bakłażanów. Oczywiście to, że mój blog nazywa się czosnekwpomidorach, to nie znaczy, że wszystkie moje dania będą miały czosnek i pomidory w swoim składzie. Miałam dwie piersi z kurczaka i „jakieś” rzeczy w lodówce. Postanowiłam przyrządzić faszerowane piersi z kurczaka.
Faszerowane piersi z kurczaka
Faszerowane piersi z kurczaka
W ramach kampanii „To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja”, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Cristinę Catese i Sebastiana Krauzowicza. Gotowaliśmy same pyszności z drobiem. Moim faworytem został przepis na ravioli z ragout z kaczki, autorstwa Cristiny. W tym wpisie Wam go prezentuję i bardzo polecam przygotować go w domu. Gwarantuję, […]
Nie da się ukryć, że wielkimi krokami zbliża się zima i dni stają się coraz bardziej chłodne. W taką pogodę najlepiej zjeść gorącą rozgrzewającą zupę. Na pomysł na ten przepis wpadłam zastanawiając się z czym i w jakiej potrawie mogłabym wykorzystać którąś z past Wawrzyniec. A pomysłów miałam mnóstwo! Wszystkie cztery smaki są super inspirujące […]