5 lis 2013
Cytryny nadziewane pastą tuńczykową
Ostatnio uświadomiłam sobie, że jednak większość moich przepisów powstało pod wpływem kuchni włoskiej. Zawsze, pytana jaką kuchnię lubię najbardziej, odpowiadam, że nie mam ulubionej, bo wszystkie są niesamowite, cudownie pachnące i ciekawe. Tak właśnie czuję. Nazwa mojego bloga „czosnekwpomidorach” sugeruje połączenie włoskie, dlatego może coś w tym jest, że mimo iż kocham gotować wszystko, to jednak po troszku skłaniam się ku kuchni włoskiej?
Proponuję użyć tuńczyka w oleju Callipo – to produkt, który dotarł do nas właśnie z Włoch. Moim zdaniem jest pyszny i warty spróbowania. Zapewne również stanie się Waszym ulubionym.
To moja propozycj na przystawkę w konkursie BlogerChef.
Może zechcecie zagłosować? Link do głosowania pod przepisem.
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]
Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]