11 lip 2015
Szybka przekąska z wykorzystaniem bobu? Nic prostszego chyba nie ma – bób z boczkiem chrupiącym i parmezanem. Łatwa, szybka i pyszna sprawa. Ja uwielbiam, a Wy?
Bób ugotuj w osolonej wodzie z umytym koprem,a twardość al dente. Odcedź, wyrzuć koper i odstaw do wystudzenia. Obierz ze skórek.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Czosnek obierz i posiekaj.
Boczek wędzony pokrój w kostkę.
Na suchej patelni podsmaż boczek. Odlej nadmiar tłuszczu i dodaj cebulę. Smaż razem, aż cebula lekko się zrumieni. Dodaj czosnek i obrany bób. Smaż razem około 1 minutę. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Bób z parmezanem i boczkiem podawaj od razu posypany płatkami sera parmezan.
Smacznego
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]
Pieczone bakłażany przeważnie przygotowuję wiosną i latem, na grillu. Mamy już niestety pogodę zupełnie nie na gotowanie na dworze. W takiej sytuacji fantastyczna i pomocna jest patelnia grillowa Bestpan. Poniżej przeczytajcie o jej walorach, potem zobaczcie przepis, a na samym dole łapcie ode mnie kod rabatowy, abyście mogli sami sprawdzić jak doskonałe są sprzęty AMT. […]