Ziemniaki pieczone z dwoma dipami

13 Maj 2013

Jako dodatek do mięs z grilla lub jako samodzielne danie grillowe, proponuję również ziemniaki pieczone z dwoma dipami – łososiowy oraz ogórkowy.

Zdjęcia ziemniaków robiłam już jak było ciemno, ale sądzę, że i tak wyglądają smakowicie.

Ziemniaki pieczone z dwoma dipami

Przyrządzenie:
Ziemniaki umyj, zwiń w folię aluminiową i wrzuć je do rozgrzanego już węgla. Piecz około 30 – 40 minut. Możesz je również upiec w ognisku lub w piekarniku.
Dip łososiowy: łososia wędzonego pokrój w kostkę i dodaj do serka twarogowego. Posiekaj koperek i wyciśnij sok z połowy cytryny. Dodaj sól i pieprz. Zamieszaj razem.
Dip ogórkowy: z ogórka wydrąż miąższ z nasionkami i odrzuć. Resztę pokrój w kosteczkę. Zamieszaj razem z serkiem, posiekanym szczypiorem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Dipy kładź na górze ziemniaków.
Smacznego!:)
ziemniaki pieczone




This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot