22 Lip 2014
Moi najmilsi! Nadszedł czas na ogłoszenie wyników konkursu z makaronami Malma.
Jestem w trakcie wypoczynku, dlatego post będzie krótki, wybaczcie;)
Moje zadanie było naprawdę bardzo trudne. Wszystkie przepisy, które od Was dostałam są przepyszne i pięknie prezentują się na zdjęciach. Bardzo dziękuję wszystkim za udział w moim konkursie i zapraszam na kolejne!
Zestaw 12 makaronów Malma takich, które widzicie na zdjęciu (zestawy bez Czosnków:) otrzymują:
świeże małże Venus (vongole veraci) 500-600 g
pomidorki daktylowe 200 g (mogą tez być inne małe pomidorki)
pęczek natki pietruszki
2 ząbki czosnku
kawałeczek papryczki chili (opcjonalnie)
oliwa z oliwek extra vergine do smażenia
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
200-250 g spaghetti
1 łyżeczka soli morskiej do namoczenia małż
Zapiekane muszle makaronowe w barwach Włoch
Farsz zielony – szpinak + ser pleśniowy z niebieską pleśnią
Farsz biały – pierś kurczaka + pieczarki + cebula + śmietana + mozzarella (można zastąpić sosem carbonara, ale my za nim nie przepadamy)
Farsz czerwony – mięso mielone z klasycznym sosem bolońskim
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]