30 Paź 2013
Wołowina w słodko-ostrym sosie z czarną fasolką, pieczarkami i grillowaną papryką.
Główny składnik do tej potrawy miałam wyjątkowy. Z krowy limousine, hodowanej przez moich sąsiadów, dostałam mnóstwo niesamowitego mięsa. Mam wręcz wrażenie, że dostałam jakieś pół krowy w porcjach.
Do tego sosu użyłam części zrazowej – jak ją przyrządzałam – może brzmi to dziwnie, ale nie mogłam wyjść z podziwu nad jej wyglądem i strukturą. Na pewno nigdzie w żadnym sklepie nie widziałam tak idealnego mięsa.
Eksperymentalnie, przyznam, że do sosu dodałam wino czerwone półsłodkie. I to był strzał w 10!
Całość wyszła przepyszna.
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]