23 Cze 2014
Prawie dwa tygodnie temu brałam udział w najlepszych chyba warsztatach, na które miałam przyjemność zostać zaproszona. Marki Kikkoman i Tabasco zorganizowały spotkanie w cudownym miejscu, z fantastycznymi kucharzami i super gośćmi. Gotowaliśmy w hotelu Marina Diana w Białobrzegach nad Zalewem Zegrzyńskim. Pogoda doskonale dopisała, jedzenie (jak zwykle zresztą z Kikkoman i Tabasco:) przepyszne, towarzystwo najlepsze. Było po prostu wspaniale!:)
Warsztaty poprowadził Grzegorz Łapanowski. Gotowali z nami także wspaniali kucharze: Maciej Nowicki (szef kuchni w Pałacu w Wilanowie) i Adam Leszczyński (szef kuchni w warszawskiej restauracji Kaskrut).
Wspólnie przygotowaliśmy 7 wyjątkowych dań. Oczywiście z sosami Tabasco i Kikkoman.
Jak zapewne zauważyliście wszystkim dopisywały humory i było naprawdę bardzo przyjemnie.
Po wspólnym gotowaniu i konsumpcji tych wszystkich cudowności, organizatorzy zapewnili nam jeszcze jedną rozrywkę. Pływaliśmy łódkami i super wypasioną motorówką. Na zakończenie dostaliśmy niezłą dawkę adrenaliny:)
Raz jeszcze ogromnie dziękuję Kikkoman i Tabasco za zaproszenie i oby więcej takich miłych spotkań;)
Zdjęcia, które widzicie umieściłam dzięki uprzejmości organizatorów, kilka jest też mojego autorstwa.
Dziękuję kucharzom i innym uczestnikom – bez Was to spotkanie nie byłoby tak wyjątkowe.
W następnych postach podzielę się z Wami na pewno przepisami z warsztatów.
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]