Tortilla z wołowiną

23 Wrz 2016

Tortilla z wołowiną to bardzo pyszna propozycja na przekąskę, lunch albo kolację. Jak większość moich przepisów – przygotowuje się ją niezwykle łatwo i szybko. Placki pszenne można przygotować na wiele sposobów, z przeróżnymi dodatkami. Dzisiaj „na tapecie” mamy wołowinę. Zapraszam!

tortilla z wołowiną

Tortilla z wołowiną, serem mimolette i warzywami

Tortilla z wołowiną, serem mimolette i warzywami

Przyrządzenie:

Wołowinę umyj zimną wodą. Pokrój na mniejsze części i zmiel w maszynce do mięsa.

Cebulę czerwoną obierz i pokrój w piórka. Czosnek obierz i posiekaj. Orzechy włoskie upraż na suchej patelni. Paprykę umyj zimną wodą. Usuń gniazda nasienne i pokrój paprykę w paseczki.

Na patelni rozgrzej masło klarowane i dodaj czosnek. Smaż mieszając około 1 minutę i dodaj zmielone mięso. Dopraw solą i pieprzem i smaż, aż będzie lekko zarumienione. Dodaj paprykę słodką wędzoną oraz przecier pomidorowy oraz sok z cytryny. Smaż razem mieszając jeszcze przez jedną minutę. Odstaw na bok.

Placki tortilli połóż na drewnianej desce. Rozsmaruj porcje mięsa z patelni, cebulę czerwoną, paprykę żółtą, orzechy włoskie. Połóż plastry sera mimolette, rukolę i świeżą kolendrę. Zawiń placki i smaż na suchej patelni z dwóch stron, aż się zarumienią. Możesz podać je np. z sosem czosnkowym bądź innym ulubionym.

Smacznego

Tortilla z wołowiną

Tortilla z wołowiną, serem mimolette i warzywami

Tortilla z wołowiną

Tortilla z wołowiną, serem mimolette i warzywami

Tortilla z wołowiną

Tortille z wołowiną, serem mimolette i warzywami

Podsumowanie
recipe image
Przepis na
Tortilla z wołowiną
Dodano
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Średnia ocena
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)


Dorsz pieczony z szałwią

Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz  Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]

Szproty na ostro

Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]



[instagram-feed]