Roladki z indyka faszerowane

Moi najukochańsi! Mam niesamowitą nowinę – w Wielkim Finale konkursu BlogerChef zajęłam II miejsce!!! Bardzo chętnie opisałabym Wam to cudowne wydarzenie, ale niestety nie mam mojego laptopa, na który zrzuciłam już zdjęcia z finału. Na początku przyszłego tygodnia będę już pewnie miała możliwość podzielenia się z Wami moimi wrażeniami, sama nie mogę się już doczekać. Tymczasem, korzystając z komputera brata zapraszam na cudownie pyszne, soczyste i pachnące roladki z indyka. Faszerowane mozzarellą, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Zawinięte w szynkę parmeńską i podane ze świeżutkimi kurkami z pietruszką. Do nich podałam talarki ziemniaczane. Takie danie zjadłam na tarasie w słoneczku, z lekkimi powiewami wiatru, upajając się pięknym letnim dniem…

roladki z indyka

Roladki z indyka faszerowane

Przyrządzenie:
Sznycle z indyka rozbij jak najcieniej, ale delikatnie, aby nie uszkodzić mięsa. Najlepiej zrób to przez folię spożywczą. Posyp je solą i pieprzem z obydwu stron.
Na rozgrzanym maśle klarowanym połóż czosnek i po chwili dodaj umyty i odsączony szpinak. Dopraw solą i pieprzem i smaż, aż „zwiędnie”.
Na każdy sznycel z indyka połóż porcję szpinaku, plaster mozzarelli i pomidora suszonego. Zawiń ściśle roladki i owiń je w szynkę parmeńską.
Nastaw piekarnik na 190 stopni.
Roladki z indyka obsmaż na rozgrzanym maśle klarowanym ze wszystkich stron. Przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj je folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 15 – 20 minut.
W tym czasie przygotuj kurki. Na rozgrzane masło klarowane dodaj szalotki. Smaż, aż się zeszklą. Dodaj kurki i smaż mieszając 5 minut. Dopraw oliwą z truflami, solą i pieprzem. Smaż jeszcze chwilę i na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Na talerzu ułóż pokrojone w plastry roladki z indyka. Obok połóż porcję kurek i ziemniaki.
Smacznego
roladki z indyka
roladki z indyka
roladki z indyka