Rzymskie krokiety ryżowe – suppli al telefono Lubię czasem zjeść danie, które nie jest w ogóle dietetyczne. I na pewno nie są to żadne słodkości. Nie kręcą mnie ciasta, czekolada ani lody. Jak mam ochotę sobie pofolgować kulinarnie to musi to być coś porządnego.
Czytaj więcej
Przegrzebki smażone na risotto, które Wam dzisiaj z dumą prezentuję powstało na potrzeby konkursu Szwajcarskie Inspiracje, prowadzonego na portalu durszlak.pl, którego zaś organizatorem jest Victorinox Poland Sp. z o.o. Do wygrania w konkursie są m.in. noże Vicorinox.
Powracam do moich ukochanych ryb i do konkursu „Grilluj z łososiem norweskim”. W tym przepisie idealnie przedstawiam Wam jakie możliwości ma ta ryba. Doskonale komponuje się i prezentuje z letnimi, świeżymi składnikami.
Po intensywnie spędzonym czasie i szalonym weekendzie nadrabiam zaległości i hurtowo „zalewam” Was postami. To danie jest bardzo zdrowe i pożywne. A przede wszystkim pyszne. Pilaw z kurczakiem i warzywami. Zapraszam. Pilaw z kurczakiem i warzywami Przyrządzenie: Kawałki kurczaka zamarynuj w sosie sojowym, pieprzu, tymianku i oliwie. Upiecz w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym […]
Postanowiłam spróbować swoich umiejętności i zmierzyć się z przepisem z programu TopChef. Nie ukrywam, że celowo zaczęłam od risotto z kaszy pęczak – to jeden z najprostszych przepisów uczestników tego programu. Udało się, było pyszne.
Jakie przepyszne to było risotto z dynią i boczkiem! Zdecydowanie najlepsze z tych, które do tej pory przygotowywałam. Skończyło się błyskawicznie.
Truflowe risotto z dynią, boczkiem i szałwią Kilka dni temu na zakupach „natknęłam” się na wielką dynię. Przyznam, że byłam pewna, że sezon na dynie jest w okolicach października – listopada. W związku z czym byłam bardzo zaskoczona (pozytywnie oczywiście) widząc to pyszne warzywo, dostępne teraz dla mnie.
Risotto z kurkami, bobem i groszkiem W sobotę wybrałam się na warsztaty „Fotokulinaria” do Akademii Nikona. Zajęcia prowadził znany fotograf Leszek Szurkowski. Zapisałam się na warsztaty, bo bardzo zależy mi na tym aby moje dania, w których przygotowanie „wkładam” całe moje serce, pięknie i smacznie wyglądały również na zdjęciach, które Wam prezentuję.
Ryż z mango po indyjsku może być spożywany jako samodzielne danie lub jako dodatek. Ja przygotowałam go razem z kurczakiem Tandoori (opisanym we wcześniejszym poście). Uważajcie na papryczki chili, ponieważ w przepisie jest ich bardzo dużo. Ryż z mango W związku z tym ryż ten jest piekielnie ostry. Ja taki uwielbiam, ale wiem, że nie […]
With Google+ plugin by Geoff Janes