Patelnia Neoflam i naleśniki z maślanką według Billa Granger’a

Chciałam zmienić coś w podstawowym przepisie na naleśniki i bardzo fajnie się stało, bo dostałam książkę kucharską „Najlepsze dania Billa” Billa Granger’a. W niej zamieszczony jest przepis na naleśniki na maślance.
Idealnie się także złożyło, bo dostałam do przetestowania patelnię do naleśników firmy Neoflam.Jak tylko do mnie dotarła, od razu stwierdziłam, że jest śliczna. Może dla niektórych to nieistotna informacja, ale dla mnie tak – milej się przyrządza posiłki w ładnych naczyniach.
Patelnia Mitra idealnie sprawdza się w kuchni. Naleśniki można smażyć bez tłuszczu, bardzo łatwo da się nimi nawet podrzucać – mają zupełnie nie przywierającą powłokę. Jest super i bardzo się cieszę, że ją mam, bo z nią robienie naleśników jest jeszcze łatwiejsze i przyjemniejsze.

Przyrządzenie:
Zmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkami roztopionym masłem i solą. Następnie połącz te składniki z maślanką.
Patelnię do naleśników posmaruj cieniutko masłem. Nakładaj porcje ciasta na patelnię i smaż z obydwu stron.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!:)