27 Sie 2013
Lawendowa zupa krem z dyni
W ostatnim moim poście – o risotto truflowym z dynią, pisałam Wam, że nabyłam wielką dynię. Nie zdawałam sobie nawet sprawy ile dań uda mi się przyrządzić z tego jednego cuda. Przekonacie się o tym, bo oczywiście podzielę się z Wami wszystkimi przepisami.
Dzisiaj kolejny, drugi przepis – zupa krem z dyni. I pamiętajcie, że wszystkie najbliższe posty dyniowe zawdzięczają swoje istnienie dzięki 1 sztuce.
Zupę krem z dyni przyrządzałam już wiele razy. Tym razem chciałam aby smakowała trochę inaczej niż te, które dotychczas przygotowywałam. Postanowiłam spróbować połączenia dyni z lawendą i czubrycą czerwoną (w jej skład wchodzi chilli, papryka czerwa, cząber, kozieradka i sól). Wyszło ciekawie i pysznie.
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]