Korzenna nalewka z karmelem

12 Gru 2013

Pomyślałam sobie, że warto przyrządzić jakiś trunek na nadchodzące święta. Taki, żeby pasował do klimatu i smaków. Korzenna nalewka, do niej karmel. Ciekawa jestem smaku, sprawdzę za dwa tygodnie. Przyrządźcie sami i też spróbujcie.

korzenna nalewka

Korzenna nalewka z karmelem

Przyrządzenie:

Kardamon i ziele angielskie lekko rozbij w moździerzu.

Kolendrę i kmin upraż na suchej patelni.

Cukier zrumień na ciemny karmel, w rondelku. Zalej wodą i rozpuść. Dodaj korzenie. Po wystudzeniu zalej alkoholem i szczelnie zamknij. Odstaw na 1 – 2 tygodnie.

Przecedź, przefiltruj i rozlej do butelki/ butelek.

Nalewka jest gotowa, ale jeśli postoi dłużej, będzie jeszcze smaczniejsza. Nabierze więcej smaku i aromatu.

Smacznego!

korzenna nalewka
korzenna nalewka




This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot