26 Maj 2014
Nie było mnie dawno z Wami – wiem:( Nie myślcie sobie, że o Was zapomniałam. Nic z tych rzeczy. Tyle się ostatnio dzieje, że naprawdę nie wiem za co się zabrać, na nic nie starcza czasu. Na pisanie także. Mam ogrone zaległości w postach – kilka przepisów i relacji do napisania. Zanim jednak dłuższy tekst – tym razem zapraszam Was serdecznie do wzięcia udziału w konkursie.
Nagrody są zacne – parowar Kenwood, garnek Moneta i książka kucharska Grzegorza Łapanowskiego.
Wiecie zapewne, że uwielbiam ryby i owoce morza. Dlatego konkurs będzie polegał na przygotowaniu przepisu na wiosenne danie z rybą i/lub owocami morza. Danie musi być oryginalne, kolorowe i pyszne. Ważne, aby zawierało składniki sezonowe – teraz jest ogromny wybór świeżych warzyw i owoców.
Nagrodą za I miejsce jest garnek ceramiczny z pokrywką Moneta o średnicy 24cm.
Nagroda za II miejsce to parowar Kenwood FS470.
Nagroda za zajęcie miejsca III to książka kucharska Grzegorza Łapanowskiego „Smakuje”.
Na Wasze przepisy czekam do 10 czerwca 2014 do godz. 24:00. Wysyłajcie je do mnie na adres: akosternakaczmarek@gmail.com. Wyniki ogłoszę na blogu najpóźniej 13 czerwca. Wyślę je natomiast, po otrzymaniu danych od zwycięzców, najpóźniej 20 czerwca 2014r.
Pamiętajcie – przepisy, które już gdzieś kiedyś publikowaliście lub, które w tym samym czasie zgłosicie do innego konkursu, będą wyeliminowane.
ZAPRASZAM SERDECZNIE!!!
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]