Kompot z rabarbaru

15 maja 2013

Przy okazji zakupu dość sporej ilości rabarbaru – u mnie na targu sprzedają w zwiniętych “pęczkach”, po około 10 łodyg, oprócz ciasta truskawkowo – rabarbarowego, postanowiłam przyrządzić kompot z rabarbaru. Przyznam, że gotowałam go po raz pierwszy. Warto spróbować, bo bardzo łatwo się go przyrządza, a jest zdrowy i pyszny.

Kompot z rabarbaru

Przyrządzenie:
Łodygi rabarbaru umyj i obierz z włókien. Pokrój w plasterki. Wrzuć do garnka i posyp cukrem. Odstaw na godzinę aby rabarbar puścił sok.
Po godzinie dodaj wodę, goździki, skórkę z limonki, listki mięty, wlej wodę, sok z limonki oraz wino. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 15 minut. Po tym czasie wystudź kompot.
Możesz schłodzić go w lodówce. Podawaj z listkami mięty i plastrkami limonki. Aby go rozcieńczyć polecam wodę gazowaną albo musujące białe wino, idealne na upalne dni.
Smacznego
kompot z rabarbaru
kompot z rabarbaru
Podsumowanie
Przepis na
Kompot z rabarbaru
Dodano




This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot