Grillowane dzwonka łososia z dipem z bobu

16 Lip 2015

Wszystkie ryby bardzo lubię, co zapewne mogliście już zauważyć. W tym poście zapraszam na grillowane dzwonka łososia. Wiem, że to żadna sztuka, ani nowość. Ważnym elementem w tym daniu jest dip z bobu, sera pleśniowego i mięty. Super smakuje z rybą. Idealnym dopełnieniem całości jest czerwona porzeczka. Jeszcze kilka młodych ziemniaczków i danie tworzy doskonałą kompozycję smakową.

grillowane dzwonka łososia

Grillowane dzwonka łososia z dipem z bobu

Grillowane dzwonka łososia z dipem z bobu

Przyrządzenie:

Dzwonka łososia umyj zimną wodą, osusz ręcznikiem papierowym i posmaruj oliwą z oliwek. Odstaw na bok.

Bób ugotuj al dente w osolonej wodzie, ostudź i obierz ze skórki.

Ziemniaki młode wyszoruj i ugotuj w osolonej wodzie.

W rondelku rozpuść ser pleśniowy i wlej śmietankę. Dodaj obrany bób i paseczki mięty. Wymieszaj i odstaw.

Na patelni grillowej smaż łososia po około 3 minuty z każdej strony. Posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i solą. Soli nie syp za dużo, bo dip z bobem jest dość słony ze względu na ser pleśniowy.

Grillowane dzwonka łososia podawaj z ciepłym dipem z bobu i sera, czerwoną porzeczką i młodymi ziemniakami.

Smacznego bardzo

grillowane dzwonka łososia

Dzwonka łososia grillowane z dipem z bobu

grillowane dzwonka łososia

Dzwonka łososia grillowane z dipem z bobu

grillowane dzwonka łososia

Dzwonka łososia grillowane z dipem z bobu



Pierożki ravioli ze szpinakiem, serkiem i orzeszkami

Jako moi czytelnicy doskonale pewnie wiecie, że jestem wielką fanką kuchni włoskiej, w związku z tym także wszelkich makaronów. Pierożki ravioli ze szpinakiem, serkiem i orzeszkami pinii to jedno z ulubionych dań mojej rodziny, a co bardzo mnie cieszy, szczególnie dzieci. Zajadają się tymi pierożkami, aż miło patrzeć! Spróbujcie ich koniecznie, a na pewno polubicie […]

Przepis na brioche

Jedliście kiedyś francuskie brioche? To fantastyczne puszyste maślano – drożdżowe bułeczki. Standardowo składają się z mąki pszennej, mleka, masła, jajek, drożdży i cukru. Moje podkręciłam miodem i likierem mlecznym. Sukcesem brioszek jest ich ugniecenie tak, aby ciasto było elastyczne i gładkie. Przyznaję, że mi przy tej czynności pomaga mikser kuchenny, na koniec krótko ugniatam je […]



This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot