Fondant czekoladowy

20 Sie 2013

Deser, który Wam teraz przedstawiam to ulubiony deser mojego męża. Często w Warszawie odwiedzamy jedną z naszych ulubionych restauracji “Il Caminetto”, gdzie Marcin zawsze zamawia fondant czekoladowy. Nawet jeśli jest jest już “pełny”, a tak jest przeważnie, zabieramy ten deser ze sobą aby przygotować go w domu. Przepraszam, zabieraliśmy, dopóki Kurt Scheller nie pokazał mi jak się go przyrządza. Przepis jest właśnie od mojego mistrza. Myślałam, że jest mega trudny w przygotowaniu, a jest bardzo prosty i bez problemu sama go piekę.
Spróbujcie tego w domu, naprawdę warto. A jeśli lubicie czekoladę to jest deser, który na 100% musi zagościć w waszym jadłospisie.

Fondant czekoladowy

Przygotowanie:
Czekoladę rozpuść razem z masłem. Jaja, żółtka i cukier ubij na gęstą masę. Połącz razem wszystkie składniki. Przygotowaną masę umieść w formie do pieczenia, posmarowanej uprzednio masłem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 10-12 minut.
I to wszystko. Naprawdę. Prawda, że proste?

Smacznego!

 

 





This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot