16 Cze 2014
Jak zapewne wiecie, w zeszły wtorek 10.06.2014 r, odbył się finał I edycji Hell’s Kitchen Polska.
Miałam tę ogromną przyjemność i mogłam zobaczyć takie widowisko na żywo.
Finałowy odcinek nagrywany był w studio ATM w Warszawie, gdzie do tej pory nagrywane były wszystkie odcinki Hell’s Kitchen Polska. W związku z tym mogłam zobaczyć jak wygląda kuchnia, zaplecze i część restauracyjna.
Muszę przyznać, że studio nagrań zrobiło na mnie duże wrażenie.
Musiałam oczywiście wejść do kuchni. Stojąc tam pomyślałam sobie, że uczestnicy programu naprawdę nie mieli łatwo. Przez chwilę próbowałam sobie wyobrazić jak na oczach kamer i innych osób w tej kuchni przygotowuję jakieś dania pod presją czasu i poczułam napływający na plecy stres i strach… to jest naprawdę Hell’s Kitchen;) Pod wpływem tych emocji, aby przelać je na kogoś innego – dostało się Adamowi Czapskiemu!;)
Podczas nagrania poznałam uczestników, których nie znałam wcześniej. Z Pauliną i Łukaszem mieliśmy okazję zostać znajomymi i przyznam, że za nich i za Adama Czapskiego najmocniej trzymałam kciuki.
Pozytywnie zaskoczył mnie Arkadiusz Klimkiewicz. Oglądając program nie byłam jego fanką. Na żywo zrobił na mnie naprawdę dobre wrażenie.
Między uczestnikami dało się wyczuć fajny klimat. Widać było, że zżyli się ze sobą i było miło patrzeć na tak zgraną ze sobą grupę ludzi.
Mam też fotę z Igorem Herbut z zespołu Lemon – a co!
Na finale nie mogło zabraknąć największych kucharzy. Był oczywiście Kurt Scheller i Joseph Seeletso.
Potem zaczęły się największe emocje – oczekiwanie na ogłoszenie zwycięzcy. Przyznam, że i mi się one udzieliły…
Zwycięzcą I edycji Hell’s Kitchen Polska został Łukasz Kawaller!!!
Brawo Łukasz. Największe gratulacje!:D
Dorsz pieczony z szałwią i boczkiem Dorsza jadamy dość często. To jedna z najbardziej popularnych ryb bałtyckich. Chciałam przyrządzić go w sposób szybki i pyszny. Tak powstał dorsz pieczony z szałwią i boczkiem. Jak się zapewne domyślacie ten przepis powstał w ramach mojego uczestnictwa w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Dorsz Mięso dorsza jest białe, soczyste, delikatne, […]
Szproty na ostro Nie dziwi Cię to zapewne, że w kolejnym moim przepisie rolę główną pełnią ryby. Powodem tego jest fakt, że już od ponad roku biorę udział w projekcie Naturalnie Bałtyckie. Tym razem przygotowałam super prosty przepis – szproty na ostro z sosem aioli. Serdecznie zapraszam. Szprot Mięso tej małej rybki jest białe i […]