Entrecote Cafe de Paris Kurta Schellera

11 Sie 2013

Powolutku bardzo przedstawiam Wam przepisy, których nauczył mnie mistrz Kurt Scheller. Entrecote Cafe de Paris to przepyszna polędwica wołowa podana z niesamowitym maślanym sosem z mnóstwem przeróżnych przypraw.
Prezentacja zdjęcia potrawy wykonanej przez Kurta Schellera jest zdecydowanie ładniejsza, ale uwierzcie, w smaku moja była prawie tak dobra jak samego mistrza.
Moje zdjęcie nie oddaje w pełni smaku, który jest w tym daniu. Niestety to jest jedyne, które wyszło ostre – nienajlepsza była wczoraj pogoda, a ja, jak wiecie nienajlepszy mam sprzęt do robienia zdjęć.
Spróbujcie tej wspaniałej mieszanki przypraw. To mięsko rozpływa się w ustach i każdy kęs wymaga powolnego delektowania się smakiem.

Entrecote Cafe de Paris według Kurta Schellera

Przyrządzenie:
Masło „Cafe de Paris”:
Obraną cebulę i czosnek ugotuj w czerwonym winie do momentu, aż całość odparuje. Zmiksuj dokładnie warzywa i wymieszaj z masłem. Dodaj zioła i pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszaj.
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i utrzyj z masłem, mlekiem rozgniecionym przez praskę czosnkiem i solą, aby powstało puree.
Zamieszaj ze sobą składniki sałatki i polej sosem powstałym z: oliwy z oliwek, soku z cytryny, posiekanego ząbka czosnku, soli i pieprzu.
Na patelni grillowej smaż steki z polędwicy wołowej. Pod koniec dodaj na patelnię masło “Cafe de Paris”, zamieszaj ruszając patelnię.
Steki pokrój w plasterki i polej masłem – ja tak zrobiłam, polałam i to w dużej ilości 🙂 Na zdjęciu potrawy, którą przygotował Kurt Scheller widać, że sos jest obok mięsa.
Podawaj z puree i sałatką. Możesz podać również z puree selerowo – ziemnaczanym – taka propozycja była właśnie na warsztatach.
Smacznego!
 
Entrecote Cafe de Paris według Kurta Schellera:
Entrecote cafe de Paris

Entrecote Cafe de Paris

Moja propozycja podania Entrecote Cafe de Paris:
Entrecote cafe de Paris

Entrecote Cafe de Paris

Podsumowanie
recipe image
Przepis na
Entrecôte Café de Paris Kurta Schellera
Dodano
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Średnia ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)