Kochani, restauracja Le Victoria Brasserie Moderne zaprasza na nowe doznania kulinarne. Tym razem kulinarna podróż smaków rozpoczyna się z nowym Menu. Sezonowe wiosenne menu już jest dostępne w restauracji. Menu zostało przygotowane przez Szefa kuchni, Macieja Majewskiego na podstawie Jego autorskiej koncepcji.
Wiosenne menu
Wiosenne Menu w Le Victoria Brasserie Moderne proponuje nam tej wiosny bogactwo wyrafinowanych smaków oparte na najświeższych składnikach i kuszących aromatach. Restauracja zaprasza na szeroki wybór wyjątkowych kompozycji szefa kuchni, wśród których znajdują się : pasztet z kaczki w cieście z foie gras podawane z marynowanymi warzywami i jabłkowym chutney, filet z okonia morskiego z kalafiorowym purée i rybnym velouté, schab z mlecznego prosiaka podawany z purée z selera, smażoną dymką w kompozycji z sosem z tymiankiem jak również polędwica cielęca, z chrupiącą grasicą, chrupiącymi sercami sałaty rzymskiej i glazurowana pietruszką.
„De-Light”
Dla osób, które poszukują wykwintnej kuchni, która jednocześnie zapewnia minimalną ilość kalorii restauracja poleca dania „De-Light” dostępne w Menu. Wśród rekomendowanych propozycji Szefa kuchni znajduje się m.in. sałatka z wiosennych warzyw na bazie ziół w kompozycji z pudrem na bazie słonecznika. W Menu znajduje się również aromatyczna zupa na bazie wiosennych warzyw w połączeniu z klasycznym francuskim pistou przygotowane z bazylii, czosnku i oliwy. Polecany jest także łosoś z risotto z zielonym groszkiem i miętą z kremem z langustynek.
Desery
Bogaty wybór deserów dopełni nasze kulinarne doznania w Le Victoria Brasserie Moderne. Wśród propozycji Le Victoria Brasserie Moderne znajduje się carpaccio z ananasa, podawane w akompaniamencie syropu z estragonu i sorbetu z trawy cytrynowej czy też mus czekoladowy, podawany z czekoladową kruszonką, karmelowym tiulem i lodami z mięty pieprzowej. W ofercie znajduje się również ciekawy wybór francuskich tradycyjnych Parisienne i orzeźwiających sorbetów, a także cytrynowy biszkopt z kremem cytrynowym, bezą i kandyzowaną skórką cytryny.
Menu Le Victoria Brasserie Moderne tworzone jest z pasją. Dania według koncepcji Szefa kuchni Macieja Majewskiego są wynikiem jego kulinarnych pasji i zaangażowania. Menu w restauracji oparte jest na najlepszej jakości sezonowych produktach, pochodzących od sprawdzonych dostawców. Menu restauracji to nie tylko bogactwo smaków i kreatywne kompozycje szefa kuchni, lecz również odżywcze, zbilansowane dania dla idealnej równowagi wszystkich gości.
Osoby bezglutenowe oraz wegetarianie również znajdą ciekawe propozycje w Le Victoria Brasserie Moderne w tym sezonie.
Razem z restauracją Le Victoria Brasserie Moderne zapraszam na bogactwo francuskich i polskich smaków wiosny!
ul. Królewska 11, Warszawa