Tagliatelle z truflami i parmezanem
Po tygodniowym grillowaniu będzie tydzień makaronów. Świeżutkich i pysznych od firmy Ciao Bella http://www.ciao-bella.pl/. Jadłam mnóstwo razy różnorakie makarony i naprawdę muszę przyznać, że te od Ciao Bella są wyjątkowe.
Delikatne i po prostu doskonałe w smaku. Dzisiaj tagliatelle jajeczne. Jest tak pyszne, że musiało mieć godnego sobie współtwórcę idealnego dania. Pewnie się nie zdziwicie – to czarne trufle. Dodałam mielone, sól truflową oraz oliwę z oliwek z czarną truflą. Powtarzam się, ale wszystko co truflowe kupicie tutaj http://trufle-sklep.pl/. Całość posypana świeżo startym parmezanem. Mniam…
Tagliatelle z truflami i parmezanem
Przyrządzenie:
Makaron ugotuj al dente.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj łyżeczkę oliwy z oliwek z truflą. Gdy będą dobrze rozgrzane dodawaj na małym ogniu śmietanę i mieszaj delikatnie. Dodaj trufle i sól truflową do smaku. Gdy sosik dobrze się zmiesza, dodaj do niego makaron. Zamieszaj dokładnie. Wyłóż na talerz i posyp świeżo startym parmezanem oraz pieprzem.
Smacznego