Polędwica wołowa z sałatką z rukoli i mozarellą

Polędwica wołowa z sałatką, którą dzisiaj proponuję to znowu smaki śródziemnomorskie – mozarella, rukola, suszone pomidory, kapary… Boskie połączenie!

I mam nadzieję, że przez długi najbliższy czas, tak jak dzisiaj, uda mi się spożywać posiłki na świeżym powietrzu.

Polędwica wołowa z sałatką z rukoli i mozarellą

Przyrządzenie:

Rukolę zamieszaj z kaparami, oliwą z orzechów włoskich, solą i pieprzem.
Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na patelni razem z obranymi i pokrojonymi na pół pieczarkami.
Pomidory sparz, obierz i pokrój w plastry.
Mozarellę pokrój w plastry.
Pomidory suszone pokrój w paseczki.
Polędwicę pokrój w plastry. Posyp świeżo zmielonym pieprzem. Rozbij lekko ręką. Smaż szybko z dwóch stron, na dużym ogniu, aż plastry będą brązowe, ale nadal miękkie.
Na talerzu układaj: sałatkę rukoli, pomidory, mozarellę, kawałki polędwicy, cebulę z pieczarkami i suszone pomidory. Polej sosem balsamico.
Smacznego!
polędwica wołowa z sałatką
polędwica wołowa z sałatką
polędwica wołowa z sałatką