Dzisiejsza sobota była na totalnym wypasie – na obiad amerykańskie hamburgery.
Amerykę pokochałam od „pierwszego wejrzenia” – w 2004 roku wyjazd z moją przyjaciółką na 4 miesiące do pracy… Niezapomniane chwile, niesamowici ludzie, zdobyte wyjątkowe i niepowtarzalne doświadczenia. Zawsze będę wspominać ten czas z uśmiechem na twarzy i strasznie się cieszę, że moi rodzice umożliwili mi spełnienie marzenia o Ameryce. Poniżej kilka zdjęć z tego wyjątkowego czasu. Muszę też napisać, że nie byłby wyjątkowy gdyby nie ludzie, z którymi tam byłam…
Po 4 latach była kolejna niezapomniana podróż do Ameryki, ale o tym następnym razem..
Wracam na ziemię – zapraszam na amerykańskie hamburgery!
Hamburgery
Przyrządzenie:
Zamieszaj razem wszystkie składniki na sałatkę coleslaw i gotowe.
Mięso zmiel w maszynce. Posól, posyp świeżo zmielonym pieprzem, dodaj musztardę i dobrze wszystko zamieszaj.
Boczek pokrój w plastry i usmaż do chrupkości. Na powstałym tłuszczu usmaż pokrojoną w plastry cebulę, po chwili dodaj pokrojone również w plastry pieczarki. Posól i posyp pieprzem. Smaż razem aż pieczarki się zrumienią.
Pomidory i ogórki pokrój w plastry.
Z mięsa formuj spore kotlety i smaż na dość sporym ogniu, szybko z obydwu stron.
Przekrój bułki. Na dolne części wyciśnij porcje ketchupu. Połóż plastry sera żółtego. Na ser połóż usmażone mięso, po 2 plastry boczku i porcje pieczarek z cebulką.
Takie kanapki wstaw do piekarnika nagrzanego do 200C z opcją termoobiegu na chwilę, aby roztopił się ser.
Hamburgery jedz z sałatką coleslaw, pomidorem i ogórkiem kiszonym i przykryj drugą częścią bułki.
Aby dobrze smakowały, polecam hamburgery popić zimnym piwem.
Smacznego
Pierwsze chwile w Stanach – New York:
Zdjęcie nienajlepsze, ale hamburger musi być:
Zdjęcie z pracy:
Odwiedziny moich ukochanych – cioci Doroty i kuzynki Madzi z Kanady:
Z Aneczką, powrót z pracy:
Wyjechaliśmy zobaczyć jak szaleje huragan:):
Impreza pracowników Johnny Rockets: