Warzywa zapiekane

Warzywa zapiekane przyrządzam gdy mam naprawdę niewiele czasu i chcę zjeść coś zdrowego. Możesz dodać tutaj warzywa jakie tylko sobie życzysz. Jest to „samodzielne” danie lub dodatek do jakiegoś mięsa. Ważny jest sosik do warzyw, może być też użyty do mięsa. Do sosu użyłam oliwy z oliwek z czarnymi truflami. Całe danie od razu stało się doskonałe.

Przyrządzenie:
Nastaw piekarnik na 190C.
Zmiksuj razem wszystkie składniki sosu.
W naczyniu do zapiekania „porozrzucaj” pokrojone warzywa. Na to połóż pokrojoną mozarellę. Posól, posyp świeżo zmielonym pieprzem i skrop oliwą z oliwek z czarnymi truflami.
Wstaw do piekranika na około 30 minut.
Tak gotowe warzywa zjadaj z powstałym sosem. Możesz jeść ze świeżą bułeczką lub chlebkiem.
Smacznego!:)