Zdrowe muffiny wieloowocowe

Dzisiejsze babeczki upiekłam aby umilić poranek moim najbliższym:) Zadowolona jestem bardzo, ponieważ ich skład wymyśliłam „na szybko”, a wyszły chyba jeszcze lepiej od tych, które zawsze robię (z jagodami). Są przepyszne, zanim się obejrzałam połowy już nie było na stole.

Zdrowe muffiny wieloowocowe

Zapraszam bardzo.

Przyrządzenie:
Nastaw piekarnik na 200C.
Zmiksuj razem: jajka, banany, sok wiśniowy, olej i miód. Dodaj do powstałej masy mrożone maliny. Zamieszaj.
W misce wymieszaj mąkę, siemię lniane, płatki owsiane, cynamon, gałkę muszkatołową, proszek do pieczenia, sodę. Wrzuć uprażone orzechy.
Wymieszaj razem składniki suche z mokrymi.
Układaj łyżką masę w formach na babeczki. Piecz 20 minut. Po tym czasie wykałaczką sprawdź czy muffiny się upiekły- jeśli patyczek jest suchy, to znaczy, że są gotowe, jeśli nie, pozostaw w piekarniku jeszcze na kilka minut.
Po wyjęciu foremek z piekarnika poczekaj aż babeczki przestygną.
Ja podaję oczywiście z przepyszną kawą, zawsze posypaną świeżo startym cynamonem.
Smacznego!:)
Zdrowe muffiny