Makaron z tuńczykiem

Uwielbiam makaron chyba z każdym sosem. Najbardziej spaghetti, dlatego najczęściej widzicie go w moich przepisach. Rodzaj możecie sobie oczywiście zmieniać, do woli.
Makaron z tuńczykiem jest banalnie prosty wykonaniu. A przy piątku pasuje jeszcze bardziej.

Makaron z tuńczykiem

Przyrządzenie:
Wstaw wodę na makaron i ugotuj go al dente.
W międzyczasie zmiksuj razem: tuńczyka, filety anchois, oliwki, bazylię, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz.
Na oliwie z oliwek zeszklij posiekaną cebulę. Po chwili dodaj pomidory i oregano. Dodaj zmiksowaną masę, pokrojoną paprykę i dopraw do smaku. Chwilę razem gotuj.
Ugotowany makaron połącz z sosem. Posyp startym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!
Makaron z tuńczykiem

 

Makaron z tuńczykiem