10 lis 2015
Fit & Easy zorganizowało warsztaty kulinarne „Sezonowe smaki z Fit & Easy i Jaśkiem Kuroniem”. Tak, że wiecie już kto je prowadził. Na całe szczęście tym razem nie przygotowywaliśmy sałatek. Było o wiele grubiej. Bardzo dobrze. Były to te z warsztatów, na których można się czegoś nauczyć, na których się naprawdę gotuje, które wymagają pełnego zaangażowania. Przyrządzaliśmy zdrowe dania z wypasionych przepisów Jaśka Kuronia.
Na spotkaniu dowiedzieliśmy się kilka bardzo istotnych informacji na temat produktów Fit & Easy. W sałatach brak jest jakichkolwiek dodatków chemicznych, nie ma żadnych konserwantów. Producent wybiera starannie wyselekcjonowane i naturalne surowce, które nie są pryskane. Są jak najbardziej bezpieczne dla dzieci. Wykorzystywane produkty pochodzą od profesjonalnych, certyfikowanych dostawców. Jakimi 4 zasadami kieruje się firma Fit & Easy, dzięki którym produkty w sposób naturalny dłużej zachowują świeżość, jędrność i smak, zobaczcie koniecznie tutaj.
Jak pisałam wyżej, warsztaty były bardzo udane. Oprócz trzech sałatek, wszystkie dania były naprawdę wymagające. W każdym z nich używaliśmy oczywiście produktów Fit & Easy. To było bardzo inspirujące doświadczenie. Często nie mam pomysłu co mogę, zamiast sałatki, przygotować np. z rukoli albo do czego wykorzystać jarmuż czy roszponkę. Jasiek Kuroń stworzył naprawdę ciekawe i pyszne przepisy na zdrowe dania. Zobaczcie sami, niech te piękne potrawy natchną Was do częstszego używania w swojej kuchni różnego rodzaju sałat.
Piękne zdrowe dania, prawda? 🙂
Dziękuję bardzo organizatorom za zaproszenie, Jaśkowi za super przepisy i wspólne gotowanie. Pozdrawiam także wszystkich uczestników spotkania. Było niezwykle sympatycznie. Za to też kocham blogowanie, stajemy się wielką blogerską rodziną 😉
* Wszystkie zdjęcia wykonała Julita Strzałkowska wrzacakuchnia.pl
** Warsztaty z Fit & Easy i Jaśkiem Kuroniem odbywały się w Smolna 8 Studio – najpiękniejszym studiu kulinarnym w Warszawie <3
Sznycel cielęcy pieczony z mozzarellą, parmezanem i sosem z pomidorów, czosnku i ziół to istne niebo w gębie. Proponuję podać go niestandardowo, bo z makaronem spaghetti. Nie da się ukryć, że nie jest to danie fit, ale myślę, że czasem trzeba sobie troszkę pofolgować i sprawić kulinarną przyjemność. Tym bardziej, że pogoda za oknem nie […]
Bakłażany faszerowane, na które zapraszam Was w tym wpisie, to nie jest danie, które przyrządzicie w 30 minut. Zajmuje nieco więcej czasu, ale przygotowanie tej potrawy nie jest trudne ani wymagające specjalnych zdolności kucharskich. Zachęcam Was do przygotowania mojej propozycji pieczonych faszerowanych bakłażanów. Jestem przekonana, że staną się jedną z Waszych ulubionych potraw.