22 lip 2014
Moi najmilsi! Nadszedł czas na ogłoszenie wyników konkursu z makaronami Malma.
Jestem w trakcie wypoczynku, dlatego post będzie krótki, wybaczcie;)
Moje zadanie było naprawdę bardzo trudne. Wszystkie przepisy, które od Was dostałam są przepyszne i pięknie prezentują się na zdjęciach. Bardzo dziękuję wszystkim za udział w moim konkursie i zapraszam na kolejne!
Zestaw 12 makaronów Malma takich, które widzicie na zdjęciu (zestawy bez Czosnków:) otrzymują:
świeże małże Venus (vongole veraci) 500-600 g
pomidorki daktylowe 200 g (mogą tez być inne małe pomidorki)
pęczek natki pietruszki
2 ząbki czosnku
kawałeczek papryczki chili (opcjonalnie)
oliwa z oliwek extra vergine do smażenia
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
200-250 g spaghetti
1 łyżeczka soli morskiej do namoczenia małż
Zapiekane muszle makaronowe w barwach Włoch
Farsz zielony – szpinak + ser pleśniowy z niebieską pleśnią
Farsz biały – pierś kurczaka + pieczarki + cebula + śmietana + mozzarella (można zastąpić sosem carbonara, ale my za nim nie przepadamy)
Farsz czerwony – mięso mielone z klasycznym sosem bolońskim
Jak dawno nie było tutaj nowego przepisu! Nie wiem nawet jak mam się sensownie wytłumaczyć. Szczerze przyznam, że ogrom pracy i obowiązki domowe sprawiły, że mam mocne zaległości w przepisach. Mam jednak nadzieję, że ten na sernik z białą czekoladą i brzoskwiniami zrekompensuje długą przerwę i mogę liczyć na to, że jeszcze będziecie do mnie […]
Formy do pieczenia tortów mogą mieć różne wielkości i być wykonane z różnych materiałów. Wysokiej jakości tortownica to gwarancja udanego wypieku, niezależnie od rodzaju przygotowywanego ciasta. Czym warto się kierować przy wyborze odpowiedniej foremki do ciasta? Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Rodzaje foremek do ciasta Wybierając odpowiednią formę do pieczenia ciasta, warto się zastanowić, […]